Cum alegi cel mai bun ceas smartwatch pentru copii?

Cuprins

Cum alegi cel mai bun ceas smartwatch pentru copii?

Ceasurile smart pentru copii sunt o inovație considerabilă în domeniul tehnologiei și oferă părinților mai multă siguranță, în timp ce copiii se pot conecta mai ușor cu diverse aplicații. Ceasurile moderne sunt proiectate pentru a combina funcțiile ceasurilor tradiționale cu caracteristicile avansate ale tehnologiei din prezent, cum ar fi monitorizarea locației, comunicarea mai ușoară cu părinții și menținerea unui control care să asigure securitatea copilului.

Cum alegi cel mai bun ceas smartwatch copii?

Pentru a alege cel mai bun ceas smartwatch copii este important să iei în calcul mai mulți factori care să te asigure că dispozitivul pe care l-ai ales corespunde cu nevoile tale și cu cele ale copiilor. Unele dintre cele mai importante astfel de criterii sunt:

 • Funcțiile de siguranță și confidențialitate: Este foarte important să te asiguri că ceasul cumpărat respectă toate standardele de securitate și confidențialitate, astfel încât datele tale și ale copilului să fie mereu protejate.
 • Posibilitatea de a monitoriza locația în care se află copilul: Alegând un ceas care îți arată locația unde se află copilul, vei putea interveni la timp atunci când apar probleme și nu există riscul de a pierde copilul atunci când acesta se îndepărtează prea mult, se rătăcește sau pur și simplu vrea să se aventureze.
 • Funcții de comunicare: Alege ceasuri care îți permit să comunici eficient cu copilul tău, ținând cont de faptul că multe modele au funcții de apel și mesagerie text.
 • Alege un ceas din materiale durabile: Copiii pot fi foarte activi, iar în aventurile lor pot lovi ceasul, motiv pentru care este important să alegi unul care să reziste cât mai bine la șocuri și la contactul cu apa.
 • Autonomia este foarte importantă: Este bine să alegi un ceas cu o autonomie cât mai bună și să nu uiți să îl încarci pentru a putea folosi funcțiile de pe el în fiecare zi.
 • Ceasul trebuie să fie compatibil cu mai multe aplicații: Alege un cas care este compatibil cu un număr mare de aplicații pentru a fi util și ușor de folosit de către copil. 
 • Ține cont de funcțiile suplimentare oferite de ceas: Unele ceasuri smart pot avea funcții suplimentare precum pedometru, monitorizarea sănătății sau jocuri educative.
 • Designul și confortul sunt detalii de luat în calcul: Ceasul pe care îl cumperi trebuie să fie confortabil pentru copil. Prin urmare, este esențial să alegi un ceas care nu doar arată bine, dar nici nu îl încurcă pe cel mic atunci când trebuie să își folosească mâinile.
 • Ceasul trebuie să permită funcții de control parental: Atunci când cumperi ceasuri pentru copii, este important ca ele să permită control parental, pentru a te asigura că poți monitoriza eficient modul în care copilul tău folosește ceasul.
 • Ceasul poate ava un preț rezonabil: Înainte de a achiziționa un ceas smartwatch copii este recomandat să stabilești un buget rezonabil în care acesta să se încadreze. Nu renunța la calitate în favoarea unui preț mai mic.
 • Recenziile și recomandările sunt foarte utile: Înainte de a cumpăra un anumit ceas, citește recenziile și solicită recomandările de la alți părinți care au cumpărat ceasuri smart pentru copii astfel încât să ai feedback în timp real.
 • Design și Confort: Alege un ceas cu un design plăcut și confortabil pentru copilul tău. Poate fi util să optezi pentru curele ajustabile.

Branduri de ceasuri smartwatch copii pe care să le achiziționezi

Atunci când cauți prin magazine ceasul potrivit pentru copilul tău, vei descoperi că sunt mai multe branduri de la care poți achiziționa produsul perfect pentru tine. Unele dintre ele sunt mai cunoscute decât celelalte și mult mai des utilizate de părinți. În funcție de buget, cerințele specifice și preferințele personale, te poți orienta după un ceas de la următoarele branduri:

 • VTech – ceasuri cu numeroase funcții: Acest brand este recunoscut pentru calitatea oferită ceasurilor pentru copii, dar și pentru funcțiile interesante pe care produsele le includ. Vei găsi pe astfel de ceasuri funcția de control parental și de monitorizare a locației, foarte utile pentru părinții care vor să se asigure că știu tot ce face copilul lor.
 • Garmin – funcții de monitorizare avansate: Garmin este renumit pentru dispozitivele sale de monitorizare a activității și a sănătății, iar unele dintre modelele lor oferă și funcții specifice pentru copii, inclusiv monitorizarea locației și comunicarea.
 • OJOY – ceasuri interesante cu design atractiv: Acesta este un producător care oferă ceasuri interesante pentru copii, care au un design foarte atractiv  pentru cei mici, dar și funcții avansate, așa cum sunt de exemplu apelurile video și posibilitatea de a monitoriza în timp real locația. 
 • Xiaomi un brand de dispozitive electronice renumit: Acest brand oferă ceasuri inteligente pentru copii sunt denumirea Amazfit, fiecare dispozitiv din această  Xiaomi oferă ceasuri smart pentru copii sub brandul Amazfit. Toate produsele din această categorie sunt recunoscute pentru calitate și pentru funcțiile avansate cum ar fi cele de monitorizare a somnului și a activității. 
 • TicWatch – ceasuri smart cu funcții de comunicare avansate: TicWatch este cunoscut pentru ceasurile smart Wear OS și oferă mai multe opțiuni potrivite pentru copii, care includ funcții de comunicare și monitorizare a locației.
 • Apple – un brand scump, dar recomandat de majoritatea utilizatorilor: Atunci când vrei să investești mai mult în ceasuri smart, cea mai bună soluție este aceea de a cumpăra un ceas smartwatch pentru copii de la Apple, care oferă numeroase funcții, dar care se va integra doar cu dispozitive Apple. În cazul în care nu folosești iPhone, va fi imposibil să utilizezi ceasul prin conexiune cu telefonul.

Culori preferate pentru ceasuri smartwatch pentru copii

Culori preferate pentru ceasuri smartwatch pentru copii

Sursa foto

Atunci când cumperi un ceas smartwatch pentru copilul tău este foarte important să iei în calcul și preferințele acestuia, el fiind cel care îl va purta. Mai jos, îți oferim exemple de culori pe care le poți alege pentru ceasul copilului tău, desigur după ce vă consultați înainte:

 • Negru, alb sau gri – Acestea sunt culori clasice care se vor potrivi la toate vârstele, ceea ce înseamnă că un astfel de ceas este o alegere pe termen lung. Numai că, este posibil ca al vârste fragede copilul să nu fie deloc încântat de astfel de culori și să vrea ceva mai interesant care să iasă în evidență.
 • Auriu și argintiu – Auriul și argintiul sunt tonuri de culoare pe care le vor prefera de obicei fetele, însă este posibil ca ceasul să nu se poată integra corect în toate ținutele. De asemenea, pentru mersul la școală sau la grădiniță, e posibil ca ceasul să fie nepotrivit cu regulile generale.
 • Roz intens sau roz deschis: Pentru fete, rozul intens sau rozul deschis sunt opțiuni extrem de apreciate. Se vor integra cu succes în toate ținutele și sunt potrivite inclusiv la școală.
 • Albastru în diverse nuanțe: Albastrul este o culoare calmă și plăcută, potrivită pentru în general pentru băieți, dar care se va integra cu succes și în ținutele fetițelor. Pentru școală și grădiniță, acolo unde regulamentul impune anumite ținute, albastrul va fi cu siguranță agreeat..
 • Roșu în diverse tonuri: Roșul este o culoare vibrantă și energică. Poate fi o alegere bună atât pentru fete cât și pentru băieți. Pentru că este o culoare atât de obișnuită, se va integra peste tot cu succes iar copilul va fi încântat de faptul că are un ceas care poate ieși în evidență.
 • Diferite nuanțe de verde: Verdele poate să ofere un aspect mai sportiv sau robust. Verdele army este o opțiune populară pentru ceasurile de tip sport.
 • Portocaliu sau galben: Aceste culori strălucitoare pot adăuga o notă de veselie și energie mânuțelor delicate ale copiilor, fiind în același timp culori atractive pentru copii.

Alegerea culorii depinde de preferințele copilului, dar și de regulilor specifice din locurile în care acesta va purta ceasul. Este important să alegi o culoare care îl face pe copil să se simtă bine, astfel încât să poarte ceasul cu drag.

Controlul parental pe ceasurile smartwatch pentru copii?

Funcțiile de control parental incluse pe ceasurile smartwatch pentru copii sunt esențiale pentru siguranța copilului și pentru buna utilizare a dispozitivului, fiind cele care permit părinților să monitorizeze activitatea celor mici direct de pe ceas. Cele mai importante astfel de funcții sunt:

 • Posibilitatea de a monitoriza locația în care se află copilul: Dacă vrei să te asiguri că cel mic este tot timpul în siguranță și că nu s-a abătut de la traseul pe care trebuia să îl urmeze, o astfel de funcție este extrem de utilă și în plus, te va ajuta să intervii la timp.
 •  Limitarea comunicării: Ceasurile smart pot avea funcții care să limiteze comunicarea, cum, stabilind clar anumite contacte cu care copilul poate vorbi.
 •  Stabilirea clară a zonelor geografice: Anumite ceasuri smart permit stabilirea unor zone geografice considerate sigure. Atunci când copilul părăsește zona, ceasul poate trimite alerte către părinți. De asemenea, astfel de funcții pot să te ajute să știi că cel mic a ajuns cu bine la școală sau acasă. 
 • Trimiterea de alerte și notificări: Părinții pot să primească alert sau notificări de la ceas în diverse situații cum ar fi momentul în care copilul iese din casă, când primește mesaje sau apeluri, când intră într-o anumită zonă sau când iese din zona de siguranță.
 • Limitarea funcțiilor: Cele mai multe ceasuri pentru copii le permit părinților să limiteze accesul copilului la anumite funcții, așa cum sunt jocurile sau rețelele de socializare. 
 • Opțiuni de panică: Unele ceasuri smart pentru copii au butoane de panică sau funcții de apel SOS, care permit copiilor să alerteze rapid părinții în caz de urgență.

După cum poți vedea, ceasurile smart pentru copii sunt opțiuni utile și sigure pentru părinți, oferindu-le acestora posibilitatea de a monitoriza copiii și de a comunica eficient cu ei. Având funcții cum ar fi controlul parental, setări de siguranță și monitorizarea locației, aceste dispozitive pot aduce o mai mare liniște în viața de zi cu zi a familiei.

Articole Asemănătoare

Top 7 gadgeturi care îți fac viața mai ușoară dacă lucrezi pe computer

Timp de citit: 6:22 min

Tehnologia modernă ne-a simplificat mult viața și munca, iar utilizarea unor gadgeturi inteligente poate transforma experiența noastră de lucru la calculator într-una mai eficientă și mai plăcută. Indiferent dacă ești…

Vezi articolul

Cum se folosește camera spion: Ghid practic

Timp de citit: 2:55 min

În lumea modernă, camerele spion au devenit o unealtă populară pentru supravegherea și monitorizarea diverselor activități. De la securizarea locuinței până la investigații private, aceste dispozitive compacte oferă posibilitatea de…

Vezi articolul

Ce este un ebook reader și cum îl poți cumpăra pe cel potrivit pentru tine?

Timp de citit: 9:36 min

Cu trecerea anilor, tehnologia a revoluționat multe aspecte ale vieții noastre, inclusiv modul în care citim cărți. Ebook readerele, sau cititoarele de cărți electronice, au devenit tot mai populare datorită…

Vezi articolul