De ce boală suferă Celine Dion?

Cuprins

De ce boală suferă Celine Dion?

Celine Dion este o voce emblematică a muzicii contemporane și s-a afirmat pe scena internațională cu talentul excepțional și performanțe vocale impresionante. Cântăreața născută în Quebec, a început să cânte la o vârstă foarte fragedă și a ajuns rapid cunoscută în întreaga lume pentru vocea sa puternică. A câștigat numeroase premii, inclusiv Grammy, și este cunoscută pentru numeroase hituri, impactul său în industria muzicală și capacitatea de a se reinventa continuu făcând-o una din cele mai iubite și respectate artiste din întreaga lume.

De ce Boală suferă Celine Dion?

Celine Dion a fost diagnosticată cu o boală rară și incurabilă cunoscută sub denumirea de sindromul persoanei rigide. Această boală afectează o persoană la un milion, fiind caracterizată prin rigidizare musculară progresivă și spasme dureroase repetate. Concret, această afecțiune transformă oamenii în statui și le afectează semnificativ mobilitatea și calitatea vieții. Diagnosticul a fost dureros și dificil pentru artistă și a determinat-o să se retragă cel puțin pentru o vreme din viața publică și să își anuleze concertele.

De ce boală suferă Celine Dion? – Cum se manifestă sindromul persoanei rigide?

De ce boală suferă Celine Dion? – Cum se manifestă sindromul persoanei rigide?

Sursa foto

Principalele simptome ale sindromului persoanei rigide includ:

 • Apariția rigidității musculare: Se poate simți în zona inferioară a spatelui și se extinde către alte zone ale corpului, fiind de cele mai multe ori severă și afectând postura.
 • Apariția spasmelor musculare: Persoanele care suferă de acest sindrom pot să experimenteze și spasme musculare care sunt determinate de obicei de stimuli externi cum sunt zgomotele puternice și mișcările bruște ale corpului sau stresul emoțional. De obicei, spasmele sunt dureroase și puternice, putând determina persoana să cadă.
 • Un nivel ridicat de sensibilitate la stimuli externi: Persoanele care suferă de SPR sunt mult mai sensibile la stimulii externi, așa cum sunt de exemplu sunetele și atingerile, care vor declanșa spasme musculare. 
 • Depresie, anxietate și stimă de sine scăzută: Persoanele care suferă de acest sindrom sunt depresive, anxioase și au o stimă de sine scăzută, acestea fiind reacții la boală dar și părți componente ale acesteia. 
 • Apariția dificultăților în timpul mersului: Rigiditatea și spasmele pot afecta modul în care o persoană merge, ducând la o mers greoi și dificultăți în deplasare.

Pentru sindromul persoanei rigide nu se cunosc cauzele exacte, însă se crede că acestea sunt legate de o funcționare defectuoasă a sistemului imunitar, care poate ataca anumite celule ale sistemului nervos. SPR nu are tratament curativ, însă poate fi aplicat un tratament simptomatic care va ajuta la ameliorarea problemelor și la îmbunătățirea calității vieții. Medicamentele antispastice și terapiile pentru gestionarea durerii pot fi o soluție, alături de tratarea anxietății și a depresiei.

Cet tratament folosește Celine Dion pentru această boală?

După ce a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide, Celine Dion a urmat un plan de tratament multidimensional pentru a gestiona simptomele asociate, cum ar fi rigiditatea musculară progresivă, spasmele musculare și dificultățile de mers și de vorbit.

Pentru a trata afecțiunea, Celine Dion a încercat diverse metode printre care:

 • Masajul
 • Acupunctura
 • Stretching
 • Hidroterapie
 • Medicamente
 • Alte tratamente care să amelioreze simptomele.

Conform studiilor, nu există un tratament curativ pentru acest sindrom, prin urmare abordarea terapeutică este concentrată pe îmbunătățirea calității vieții și ameliorarea simptomelor. Pacienții pot să răspundă diferit la tratamente și în cazul celebrei cântărețe, terapiile au fost esențiale pentru a-i permite să își continue activitățile zilnice.

Celine Dion se confruntă cu o mare provocare în viața personală și profesională, din cauza acestui sindrom care o afectează pe toate planurile. Lupta sa cu această boală și determinarea cu care urmează tratamentele propuse de specialiști demonstrează rezistența și optimismul acesteia, dar și dificultățile cu care se confruntă persoanele care au boli rare și complexe.

Articole Asemănătoare

Top 10  filme SF care au anticipat progresele tehnologice

Timp de citit: 6:57 min

Filmele au avut adesea abilitatea de a prezice sau de a anticipa progresele tehnologice, reflectând astfel imaginația și speculațiile societății lor asupra viitorului. Prin intermediul scenariilor lor ingenioase și a…

Vezi articolul

Secrete ale vinurilor rosé: Cum sunt obținute și ce le face atât de populare

Timp de citit: 3:15 min

Vinurile rosé au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, devenind preferatele multor iubitori de vin. Cu nuanțe delicate de roz și arome fructate, aceste vinuri oferă…

Vezi articolul

Cine este cel mai bogat om din lume?

Timp de citit: 5:27 min

Cel mai bogat om din lume este Elon Musk, fondatorul și CEO-ul companiilor SpaceX și Tesla, Inc. Elon Musk a depășit în acel moment alte personalități notabile din lumea afacerilor,…

Vezi articolul