Top 10 cele mai bune restaurante din București – unde poți savura preparate gustoase în capitală?

Cuprins

Top 10 cele mai bune restaurante din București – unde poți savura preparate gustoase în capitală?

Bucureștiul, capitala vibrantă a României, este cunoscut pentru peisajul său culinar divers și captivant. Orașul oferă o experiență gastronomică bogată, cuprinzând o gamă largă de restaurante care servesc atât preparate tradiționale românești, cât și bucătărie internațională. De la restaurantele elegante și sofisticate, situate în inima orașului, până la bistrouri ascunse în cartierele pitorești, Bucureștiul își surprinde vizitatorii cu o combinație armonioasă de gusturi, arome și atmosfere. Fie că este vorba de un prânz de afaceri, o cină romantică sau o întâlnire relaxantă cu prietenii, restaurantele din București oferă opțiuni pentru toate preferințele și ocaziile, reflectând bogăția culturală și istorică a orașului.

Cele mai bune restaurante din București

Caru’ cu bere

 • Istoric: Caru’ cu bere are o istorie de peste 140 de ani și este un simbol al centrului istoric al Bucureștiului. Fondat de Nicolae Mircea, acesta a fost un loc de întâlnire pentru personalități precum I.L. Caragiale și George Coșbuc, dar și pentru trupa The Rolling Stones și Prințul Moștenitor al Japoniei​​.
 • Ambianță: Restaurantul este situat într-o clădire istorică, construită în stil neogotic, cu decor bogat de picturi, vitralii, mozaicuri și lambriuri sculptate​​.
 • Bucătărie: Caru’ cu bere este cunoscut pentru preparatele tradiționale românești și berea unică, originală încă din 1879​​.

The ARTIST Restaurant

 • Fondatori: Deschis în 2012 de Paul și Mihaela Oppenkamp, cu o experiență vastă în industria ospitalității și călătorii în jurul lumii, aducând practici culinare globale​​.
 • Concept: Numit “the ARTIST” pentru a reflecta dezvoltarea continuă a conceptului său, restaurantul oferă o bucătărie fină și inovativă, inspirată de bucătăria mondială și influențată de sezoanele românești​​.
 • Locație și design: Situat într-o vilă istorică pe Calea Victoriei nr. 147, combina istoria cu elemente moderne de design. În timpul verii, grădina de ierburi oferă arome proaspete și întărește experiența culinară​​.

Nor Sky Casual Restaurant

 • Locație unică: NOR este situat în Sky Tower, la etajul 36, fiind cel mai înalt loc de luat masa din București, la 136 de metri înălțime, oferind vederi panoramice ale orașului​​​​.
 • Meniu: Meniul se inspiră din bucătăriile lumii, cu o atenție specială acordată preferințelor locale. Rețetele sunt relaxate, dar inovatoare, cu plating original și combinații îndrăznețe de gusturi​​.
 • Program de funcționare: NOR este deschis de luni până vineri între orele 12:00 și 24:00 și sâmbătă – duminică între orele 10:00 și 24:00​​.

Osteria Galletto

 • Locație: Situat în zona Floreasca, cunoscută pentru restaurantele sale faimoase din București​​.
 • Chef: Bucătarul șef al restaurantului a fost premiat oficial de “Academia Italiana della Cucina”​​.
 • Decor: O atmosferă specială și originală, creată pentru a oferi o experiență unică vizitatorilor​​.
 • Meniu: Accent pe paste, fructe de mare, pește și o selecție bogată de vinuri​​.
 • Adresă și contact: Calea Foreasca 91-111, telefon: 0770 407 519​​.

18 Lounge

 • Vedere panoramică: Oferă una dintre cele mai spectaculoase vederi ale Bucureștiului, prezentând trei destinații iconice ale orașului: Parcul Herăstrău, Casa Presei și Bulevardul Kiseleff​​.
 • Bar: Un bar lung de 15 metri, unde barmanii pregătesc băuturi autentice care completează experiența ideală​​.
 • Program și locație: Deschis zilnic de la 12:00 la 24:00, situat la Etajul 18, Piața Presei Libere 3-5, City Gate – South Tower, cu parcare privată și un cod vestimentar smart casual​​.

Trickshot Promenada

Trickshot Promenada

Sursa foto

 • Locație și funcționalitate: Situat în zona de afaceri a Bucureștiului, ideal pentru evenimente corporative, întâlniri de afaceri sau pur și simplu pentru a lua o pauză de masă​​.
 • Concept: Construit în jurul calității preparatelor culinare și plăcerii de a se bucura de o seară în oraș. Oferă rețete culinare internaționale, mixuri moderne de băuturi și specialități de cafea, ingrediente atent selecționate și controlate, jocuri arcade, bowling, biliard și shuffleboard​​.

Stadio Restaurants

 • Meniu și stil: Stadio oferă un meniu simplu, cu un stil italian, dar inspirat din tradițiile bucătăriei românești​​.
 • Design: Designul restaurantului trimite vizitatorii înapoi în restaurantele londoneze din anii 1960, cu detalii interioare extrase dintr-o bucătărie industrială. Aranjamentul este aproape teatral în ceea ce privește designul luminilor, cu finisaje lucrate manual, reflectoare, lumini difuze, spoturi și elemente din lemn recuperat​​.

Trickshot Mega Mall

 • Locație și evenimente: Trickshot Mega Mall este despre timpul liber aproape de casă, ideal pentru evenimente de familie sau pentru a te distra cu prietenii. Oferă preparate delicioase, băuturi spectaculoase și un vibe de neuitat​​.
 • Concept și facilități: Conceptul este construit în jurul calității preparatelor culinare și plăcerii de a savura o ieșire în oraș. Oferă gastronomie de calitate și activități de grup într-o atmosferă elegantă și familiară, cu rețete culinare internaționale, mixuri moderne de băuturi și specialități de cafea, plus jocuri arcade, bowling, biliard și shuffleboard​​.

Kane Fine Dining

 • Locație: Situat pe Strada Dianei, nr. 9 (Piața Rosetti), Kane se concentrează pe noua bucătărie românească fină​​.
 • Program de funcționare: Deschis de miercuri până duminică, între orele 18:30 și 23:00​​.
 • Experiența culinară: Restaurantul oferă o experiență memorabilă, cu un meniu de degustare complex, prezentând mai mult de zece feluri, toate bine pregătite și original prezentate​​.
 • Recomandări: Este recomandat să încercați meniul de degustare pentru a avea o experiență completă a fine dining-ului. Kane este cunoscut pentru rolul său în dezvoltarea Noii Bucătării Românești Fine și este apreciat de vizitatorii săi pentru calitatea și originalitatea preparatelor​​.

Preparate pe care să le încerci în cele mai bune restaurante din București

Preparate pe care să le încerci în cele mai bune restaurante din București

Sursa foto

Acest oraș are o varietate impresionantă de restaurante și bucătării, astfel încât ai multe opțiuni pentru a savura mâncăruri delicioase. Iată câteva dintre ele:

 • Mici și Mămăligă – Micii sunt preparate tradiționale românești foarte populare și trebuie să îi încerci în București, alături de mămăligă și muștar.
 • Sarmale – Sarmalele sunt încă un fel de mâncare românească renumită. Acestea constau în foi de viță sau varză umplute cu carne și orez, servite cu smântână și mămăligă.
 • Mâncare de pește la Herăstrău – Dacă îți place peștele, poți încerca o varietate de preparate din pește la restaurantele de pe malul lacului Herăstrău.
 • Mâncare libaneză la Nuba Restaurant – Dacă ești în căutarea unor arome exotice, poți încerca restaurantele libaneze din București, cum ar fi Nuba, pentru platouri cu hummus, falafel și shawarma.
 • Burgeri gourmet – O mulțime de locuri din București oferă burgeri gourmet cu ingrediente de calitate superioară. Poți încerca burgeri de la locuri precum Burger Van Bistro sau Burgeria Dristor.
 • Pizza – Bucureștiul are și numeroase restaurante care prepara pizza dupa cele mai bune rețete. Există numeroase pizzerii care oferă pizza autentică italiană, cum ar fi Roberto’s Pizza sau Pizzicato.
 • Mâncare tradițională românească la Caru’ cu Bere – Acest restaurant istoric din centrul Bucureștiului este cunoscut pentru preparatele tradiționale românești și atmosfera sa de epocă.
 • Street food – Nu uita să încerci și street food-ul din București, cum ar fi micii sau covrigii proaspeți de la tarabele din oraș.

Bucureștiul, ca metropolă europeană, oferă o paletă largă de experiențe culinare, reflectând diversitatea și bogăția culturală a orașului. De la restaurante cu bucătărie italiană și influențe românești, la locații unice pentru evenimente și relaxare, până la fine dining-ul românesc modern, fiecare restaurant aduce ceva unic în peisajul gastronomic al capitalei. 

Aceste locații nu doar că servesc mâncăruri delicioase, dar și creează o atmosferă specială, fie prin designul lor distinct, fie prin amplasarea lor unică, fiecare contribuind la experiența memorabilă a celor care le vizitează.

Articole Asemănătoare

Ce poți face în București atunci când plouă și te plictisești în casă?

Timp de citit: 15:10 min

Bucureștiul, capitala României, este un oraș vibrant și plin de viață, cu o istorie bogată și o diversitate culturală remarcabilă. Cu o populație de peste două milioane de locuitori, acesta…

Vezi articolul

Ce să faci în București, dacă ești turist? Idei pentru un city break reușit

Timp de citit: 11:28 min

Un city break în București oferă o experiență captivantă într-unul dintre cele mai vibrante orașe din Europa de Est. Cu o istorie bogată, o arhitectură impresionantă și o viață culturală…

Vezi articolul