Top filme noi de acțiune – ce filme noi poți vedea anul acesta?

Cuprins

Top filme noi de acțiune – ce filme noi poți vedea anul acesta?

Filmele de acțiune sunt un gen cinematografic captivant, care oferă spectatorilor o experiență plină de adrenalină și momente palpitante. Aceste filme se caracterizează prin scene dinamice de luptă, urmăriri spectaculoase și efecte speciale impresionante, aducând în prim-plan eroi carismatici și antagoniști memorabili. 

Genul de acțiune s-a dezvoltat de-a lungul anilor, integrând elemente din diverse alte genuri, cum ar fi thrillerul, aventura sau chiar comedia, creând astfel o varietate largă de filme care pot satisface gusturile unui public divers. De la blockbuster-ele hollywoodiene la producții internaționale, filmele de acțiune continuă să fie o sursă de divertisment electrizantă, influențând în mod semnificativ cultura populară globală.

Top 20 filme de acțiune din 2023

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Acest film oferă o nouă abordare a celebrei francize, prezentând țestoasele într-un stil mai stilizat și accentuând latura lor adolescentă. Filmul se remarcă prin umor și acțiune de înaltă calitate, oferind divertisment pentru întreaga familie. Se așteaptă ca succesul său să genereze continuări viitoare, consolidând astfel franciza.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Această adaptare cinematografică a celebrului joc de rol se concentrează pe un hoț fermecător și pe grupul său de aventurieri improbabili în căutarea unei relicve pierdute. Filmul, cu Chris Pine în rolul principal, este apreciat pentru fidelitatea față de lumea și lore-ul jocului Dungeons & Dragons, chiar dacă a întâmpinat un succes modest la box office.

The Equalizer 3

Continuând seria The Equalizer, acest film îl prezintă pe Denzel Washington încheind trilogia cu un capitol mai sângeros, dar totuși accesibil atât pentru fanii francizei, cât și pentru noii spectatori. Filmul adaugă o nouă dimensiune la seria de filme de acțiune, consolidându-și locul în acest gen.

Guy Ritchie’s The Covenant

Acest film, regizat de Guy Ritchie, se concentrează pe un război în Afganistan. Povestea urmărește un interpret local care își riscă viața pentru a transporta un sergent rănit prin terenuri dificile. Filmul îmbină elemente de acțiune cu un context militar intens, punând accent pe eroism și sacrificiu.

Sisu

Plasat în ultimele zile ale celui de-Al Doilea Război Mondial, Sisu se desfășoară în nordul Finlandei, unde un prospector solitar se intersectează cu niște soldați naziști în retragere. Când aceștia încearcă să-i fure aurul, descoperă rapid că nu s-au încurcat cu un miner obișnuit. Filmul explorează teme de supraviețuire și rezistență în fața adversității.

Plane

În Plane, Gerard Butler joacă rolul pilotului Brodie Torrance, care salvează pasagerii avionului său de la un atac de fulger printr-o aterizare riscantă pe o insulă devastată de război. Situația se complică atunci când majoritatea pasagerilor sunt luați ostatici de rebeli periculoși, iar Torrance trebuie să se bazeze pe ajutorul lui Louis Gaspare, un criminal acuzat transportat de FBI, pentru a-i salva.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (menționat din nou)

Acest film este o adaptare a celebrului joc de rol Dungeons & Dragons. Povestea se învârte în jurul unui hoț fermecător și a unei bande de aventurieri improbabili care pornesc într-o căutare epică pentru a recupera o relicvă pierdută. Filmul combină elemente fantastice cu aventura și acțiunea, fiind apreciat pentru fidelitatea față de lumea jocului.

Kandahar

În Kandahar, un agent CIA sub acoperire rămâne blocat în teritoriu ostil în Afganistan după ce misiunea sa este expusă. Acompaniat de translatorul său, trebuie să lupte cu combatanții inamici în timp ce încearcă să ajungă la un punct de extracție în Kandahar. Filmul explorează teme de război, supraviețuire și acțiune intensă.

Operation Fortune: Ruse de Guerre

Filmul prezintă povestea spionului de elită Orson Fortune, care trebuie să urmărească și să oprească vânzarea unei noi tehnologii de arme mortale de către un broker de arme miliardar, Greg Simmonds. Pentru a-și îndeplini misiunea, Fortune și echipa lui recrutează cea mai mare vedetă de la Hollywood, Danny Francesco, pentru a-i ajuta în misiunea lor globală de salvare a lumii. Filmul este o combinație de acțiune, spionaj și elemente de umor.

The Machine

The Machine este un film care îmbină elemente de comedie și acțiune. Povestea îl urmărește pe Bert Kreischer, care se confruntă cu trecutul său tumultos când un mafiot vrea să-l răpească pentru a răspunde pentru crimele sale. Ajutat de tatăl său înstrăinat, Bert trebuie să retrăiască pașii tânărului său eu, în timp ce o familie de criminali sociopați declanșează un război. Filmul se bazează pe o anecdotă reală a lui Kreischer și îmbină umorul cu acțiunea pentru a crea o experiență cinematică unică.

Creed III

Acest film continuă saga Creed, concentrându-se pe personajul Adonis Creed, interpretat de Michael B. Jordan. În Creed III, Creed se află în plină ascensiune în cariera sa de box și în viața de familie. Când Damian, un prieten din copilărie și fost prodigiu al boxului, reapare după ce a petrecut timp în închisoare, este hotărât să demonstreze că merită șansa sa în ring. Confruntarea dintre foștii prieteni este mai mult decât un simplu meci; pentru a încheia socotelile, Adonis trebuie să-și pună viitorul în joc pentru a lupta cu Damian, un luptător care nu are nimic de pierdut.

John Wick: Chapter 4

A patra parte a seriei John Wick continuă povestea lui John Wick, interpretat de Keanu Reeves. Seria este renumită pentru secvențele sale de acțiune inovatoare și coregrafia elaborată a luptelor. Detaliile specifice despre John Wick: Chapter 4 sunt limitate, dar, având în vedere filmele anterioare, este de așteptat ca acesta să urmeze aceeași linie de acțiune intensă și confruntări spectaculoase, menținând astfel standardele ridicate ale francizei.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Acest film este cea mai recentă continuare a francizei Mission: Impossible, cunoscută pentru scenele sale spectaculoase de acțiune și cascadorii impresionante. Cu Tom Cruise revenind în rolul agentului Ethan Hunt, filmul promite să ofere noi provocări și aventuri la scară mare. Deși detaliile specifice ale poveștii sunt adesea ținute sub tăcere până la lansare, publicul poate aștepta un amestec captivant de spionaj, tehnologie de ultimă oră și secvențe de acțiune tensionate, care sunt semnătura seriei.

The Flash

The Flash este un film bazat pe personajul iconic de supererou al DC Comics, cu Ezra Miller în rolul principal ca Barry Allen/The Flash. Filmul explorează conceptul multiversului, o temă populară în filmele de supereroi contemporane. Barry Allen descoperă că poate călători înapoi în timp și încearcă să schimbe tragicul destin al părinților săi, dar ajunge să creeze un haos în universul său. Filmul aduce înapoi pe Michael Keaton în rolul lui Batman și îi introduce pe noi personaje, cum ar fi Supergirl, jucată de Sasha Calle.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Acest film este al treilea și ultimul din trilogia Guardians of the Galaxy din Universul Cinematografic Marvel. Regizat de James Gunn, filmul îl are în centrul poveștii pe Rocket Raccoon (voce de Bradley Cooper), alături de Peter Quill (Chris Pratt) și restul echipei. Ei se confruntă cu High Evolutionary (Chukwudi Iwuji), un eugenist cosmic care a experimentat pe Rocket. Filmul echilibrează elementele comice cu cele tragice, reușind să ofere un final satisfăcător pentru personajele iubite de public.

Extraction 2

Această continuare a filmului de succes Extraction (2020) readuce în prim-plan personajul interpretat de Chris Hemsworth, Tyler Rake, un mercenar fără teamă. Primul film s-a concentrat pe salvarea fiului unui baron al drogurilor internațional, iar Extraction 2 este așteptat să continue cu acțiune intensă și misiuni pline de pericole. Detaliile specifice ale poveștii nu sunt larg cunoscute, dar fanii pot aștepta aceeași calitate de acțiune și tensiune care au făcut primul film un succes.

Fast X

 Fast X promite să continue tradiția francizei de a oferi acțiune de mare viteză și cascadorii uimitoare. Această serie este cunoscută pentru secvențele sale extravagante de curse și bătălii, precum și pentru accentul pus pe valori precum familia și loialitatea. Deși detaliile specifice ale poveștii nu sunt încă publice, este probabil să vedem întoarcerea multor personaje îndrăgite și introducerea unor noi adversari.

Killers of the Flower Moon

Regizat de Martin Scorsese și bazat pe cartea omonimă de non-ficțiune, acest film este un thriller istoric care explorează uciderea membrilor tribului Osage în anii 1920, un caz care a atras atenția recent formatului FBI. Filmul promite o analiză profundă a corupției, a lăcomiei și a rasismului din acea perioadă, având în prim-plan interpretări puternice de la actori precum Leonardo DiCaprio și Robert De Niro. Acesta reprezintă o abatere de la genul tipic de acțiune, oferind în schimb o dramă istorică tensionată și captivantă.

Oppenheimer

Regizat de Christopher Nolan, Oppenheimer este un film biografic despre fizicianul J. Robert Oppenheimer, cunoscut pentru rolul său crucial în Proiectul Manhattan și dezvoltarea bombei atomice. Filmul explorează complexitatea morală și științifică a muncii sale și impactul acesteia asupra lumii. Cu un cast impresionant care include actori ca Cillian Murphy, Emily Blunt și Robert Downey Jr., Oppenheimer promite să fie o dramă captivantă și profundă, cu o abordare detaliată asupra unei figuri istorice controversate.

The Marvels

The Marvels este o continuare a filmului Captain Marvel din 2019 și este parte a Universului Cinematografic Marvel. Filmul va urmări povestea mai multor personaje supereroice, inclusiv Carol Danvers/Captain Marvel (interpretată de Brie Larson), Kamala Khan/Ms. Marvel și Monica Rambeau, care au fost introduse în diferite părți ale francizei MCU. Cu un accent pe acțiune și superputeri, precum și legături cu alte filme și seriale din universul Marvel, The Marvels promite să fie o aventură plină de acțiune și emoție.

Filmele de acțiune noi din 2023 ilustrează diversitatea și dinamismul genului, oferind publicului o gamă largă de experiențe cinematografice. De la continuări ale francizelor consacrate, precum John Wick: Chapter 4 și Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, la adaptări de jocuri, cum ar fi Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, și intrări noi în universuri extinse, precum The Marvels, aceste filme continuă să reinventeze și să îmbogățească genul. Fie că vorbim de acțiune pură, combinații de acțiune cu comedie, sau drame istorice tensionate, precum Killers of the Flower Moon, aceste noi lansări reușesc să satisfacă o varietate de gusturi și preferințe, demonstrând astfel versatilitatea și atractivitatea continuă a filmelor de acțiune.

Articole Asemănătoare

Vine ziua mamei tale și nu știi ce cadou să îi cumperi? Iată câteva idei

Timp de citit: 3:36 min

Ziua mamei este un moment special în care putem să-i arătăm mamei noastre cât de mult înseamnă pentru noi. Una dintre cele mai frumoase modalități de a o face este…

Vezi articolul

Cinci rețete delicioase de cocktailuri cu șampanie pentru a-ți impresiona oaspeții

Timp de citit: 3:60 min

Cocktailurile cu șampanie adaugă o notă de eleganță și rafinament oricărei ocazii festive. De la petreceri la serbări speciale sau cine romantice, aceste băuturi strălucesc prin bulele lor fine și…

Vezi articolul

Top 20 filme animate noi

Timp de citit: 9:30 min

Filmele de animație reprezintă o formă fascinantă de artă cinematografică, care îmbină creativitatea cu tehnologia pentru a aduce la viață povești îndrăgite de publicul de toate vârstele. Aceste filme, realizate…

Vezi articolul